Harmonie

Het meer dan 100 jarige Harmonieorkest St. Cecilia Zegge, onder muzikale leiding van Luc van Gaans, bestaat uit enthousiaste leden van alle leeftijden. Het repertoire wat gespeeld wordt is breed, van concertmuziek tot lichte muziek wordt door de vereniging gebracht.

Het orkest repeteert wekelijks op donderdag van 20:00-22:00 in Zaal Kerkzicht te Zegge. Er worden jaarlijks door de vereniging tal van activiteiten georganiseerd waarbij vaak de samenwerking wordt gezocht met muzikanten uit de regio.
Kortom een gezellige ambitieuze verenging!


Luc van Gaans

Luc van Gaans, geboren op 30 juli 1971 te Roosendaal, begon zijn muzikale loopbaan met trompetlessen in 1980 aan de Roosendaalse muziekschool. Kort daarna werd hij lid van Harmonie Orkest Roosendaal, tegenwoordig muziekvereniging Roosendaal

Luc is afgestudeerd personeelswetenschapper aan de Katholieke Universiteit Brabant te Tilburg.  Momenteel werkt hij als arbeidsdeskundige bij het UWV in Dordrecht. Tijdens zijn studie kreeg hij privé trompetlessen bij Erik Vloeimans en Toon de Gouw. Van 1999 tot 2001 volgde hij in deeltijd de studie trompet geïmproviseerde muziek aan het Brabants Conservatorium.

Sinds 2000 is hij actief als dirigent van diverse orkesten. Hij begon als dirigent bij Muziekvereniging Roosendaal, later dirigeerde hij orkesten in Dinteloord, Nieuw Vossemeer, Huijbergen en nu ook in Zegge. Hij heeft tevens een verdiepingstraject “dirigeren” afgerond bij Chris Derikx en Jan Bosveld.