Harmonie

Het meer dan 100 jarige Harmonieorkest St. Cecilia Zegge, onder leiding van Luc van Gaans, bestaat uit enthousiaste leden van alle leeftijden. Het repertoire is vrij breed, zowel concertmuziek als lichte muziek wordt door deze vereniging gebracht.

Het Harmonieorkest repeteert wekelijks op donderdag van 20:00-22:00 in Zaal Kerkzicht te Zegge. Jaarlijks worden door de vereniging tal van activiteiten georganiseerd waarbij ook vaak de samenwerking wordt gezocht met muzikanten uit de regio.
Kortom een gezellige ambitieuze verenging!
Luc van Gaans

Luc van Gaans, geboren op 30 juli 1971 te Roosendaal, begon zijn muzikale loopbaan met trompetlessen in 1980 aan de Roosendaalse muziekschool. Kort daarna werd hij lid van Harmonie Orkest Roosendaal.

Hij ging studeren aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg in 1992 en studeerde af als personeelwetenschapper. Momenteel werkt hij als arbeidsdeskundige bij UWV in Dordrecht. Tijdens de studie kreeg hij priv├ę trompetlessen bij Erik Vloeimans en Toon de Gouw. Van 1999 tot 2001 volgde hij in deeltijd de studie trompet ge├»mproviseerde muziek aan het Brabants Conservatorium.

Sinds 2000 is hij actief als dirigent van diverse orkesten. Hij begon als dirigent bij Muziekvereniging Roosendaal, later dirigeerde hij orkesten in Dinteloord, Nieuw Vossemeer, Huijbergen en nu ook in Zegge. Momenteel volgt hij een verdiepingstraject dirigeren en krijgt hij les van Chris Derikx en Jan Bosveld.