Tamboerkorps

Tamboerkorps St. Cecilia Zegge is opgericht 1957. De afgelopen 60 jaar heeft het korps zich ontwikkeld en mag het zich één van de betere tamboerkorpsen van het land noemen. Het korps is regelmatig te vinden op concoursen, zo heeft het korps in 2017 een gouden medaille behaald op het Wereld Muziek Concours te Kerkraden.

Het Korps is ook te boeken voor optredens in binnen en buitenland. Voor meer informatie neem contact op via optredens@tamboers.nl.

Corné Pas

Corné is sinds april 1999 instructeur bij Tamboerkorps St.Cecilia Zegge. Naast dat Corné de instructie van het A-korps verzorgt, leidt hij ook alle nieuwe leden op. Hierbij weet Corné ook onze jongste leden iedere vrijdag weer te boeien en brengt hij ze de nodige techniek bij die ze nodig hebben om een goede tamboer te worden.

Corné is ook werkzaam bij defensie als tambour-maître/instructeur bij het Fanfarekorps der Genie te Vught. Zoals vele muzikanten is Corné begonnen bij de dorpsfanfare waar hij zijn eerste slagwerklessen kreeg. Vervolgens heeft hij de muziekschool doorlopen voor de benodigde muziekdiploma’s. Het diploma docerend musicus heeft hij op het Brabants conservatorium behaald.

Erik Pesman

In 2017 heeft Erik zijn debuut gemaakt als tambour-maître van het korps, hij is de opvolger van Berry Koevoets. Erik maakte zijn debuut op het Wereld Muziek Concours nadat hij zes weken de tijd had gekregen om zich klaar te stomen voor de klus en Kerkrade.